amenajare-apartament-design-modern
amenajare-apartament-design-modern-living

Am plecat la drum in amenajarea acestui apartament cu tot entuziasmul posibil. Eram mult prea la inceput si nu stiam nici macar cum arata magazinele de mobila din interior. Stiam doar ca bugetul era limitat si ideile erau multe. Asa ca, fiecare piesa este completarea celei cumparate anterior, si fiecare la randul ei, a fost raspunsul intrebarilor:  Ce mai avem nevoie?  Care sa fie functiunile?  Cum vrem sa arate?

Si rand pe rand, s-au conturat toate, unele mai aproape de ideile initiale, altele total adaptate bugetului. Relitatea nu conincide intotdeauna cu visele, dar rezultatul este intotdeauna satisfacator.

Aici ne-am izbit prima data de faptul ca, de multe ori, bugetul iti remodeleaza visele. Insa, bucuria rezultatului final ne-a facut sa uitam de dezamagirea pe care o aveam cand renuntam la anumite produse de care ne indragosteam, dar care sareau cu mult peste posibilitati.

Atunci am invatat sa ne bucuram si sa reusim sa facem ceea ce ne dorim, indiferent de buget. Pentru ca avem suficient de multa imaginatie, am invatat sa ne adaptam si sa nu ne conditioneze “un buzunar”.

Am inceput cu bucataria, care ne-a oferit prima palma a realitatii….. a trebuit sa taiem de pe lunga noastra lista de pretentii  tot, mai putin forma care oricum era conditionata de utilitati si spatiu.J Costul, astfel, a scazut sub jumatate din ceea ce insemna costul variantei  initiale.

-Apoi, dupa bucatarie, ce ne mai trebuie? -Dulap si pat…. Hai sa vedem la Ikea. -Si acum?  Acum salteaua… dar hai sa nu facem economie aici, ca e spatele nostru in joc.

– Acum ne trebuie ceva pe care sa punem TV-ul si niste rafturi pentru carti… Facem pe comanda asta ca sigur nu gasim ce vrem noi. -Hai sa ne jucam si sa desenam si o bulina rosie! (Asa a iesit apusul de pe peretele din living).

Tot pe comanda a venit si dulapul de pe holuletul de la intrate. Trebuia sa fie foarte ingust si sa foloseasca drept depozitare, pantofar, loc pentru scule, schiuri. A fost un deliciu sa  impartim acel spatiu atat de mic. Si a fost cu success! Avem loc pentru toate.

Mai avem atat de multeeee!… Canapelele care ne plac sunt atat de scumpe…. Hai sa vedem daca reusim sa facem ceva pe comanda si sa obtinem un cost mai mic. Zis si facut! Am comandat canapeaua din mai multe parti si acum putem sa ne plimbam cu ea cum vrem prin camera – o alegere buna!J

Apoi masa…. A fost cel mai greu sa o luam, dar in final totata lumea a fost fericita cu alegerea.  Lemn masiv, are o linie masculina, este robusta si e si extensibila. Super! O completam cu scaune de la Ikea, sigur gasim ceva dragut. Hai sa luam si un covor colorat.

Cu corpurile de iluminat am scapat destul de usor tot la Ikea, Nu sunt ele de cea mai buna calitate, dar arata bine pentru cati bani dai pe ele.

La perdele si raperii a fost iarasi mai greu, dar le-am descurcat pana la urma.

Acum, iata-ne la final, cu bugetul putin depasit, epuizati, dar totusi fericiti.