Încă de la primul proiect Telekom am început cu o linie de design organic pe care am dorit să o continuăm. Doar ca în această clădire spațiul a fost mult mai nepermisiv – drept pentru care și provocarea a fost mai mare!
Fiind preluat în perioada post pandemică am încercat să adaptăm proiectul cât mai bine situației când Work-From-Home devenise deja un obicei confortabil și foarte practic atat pentru companii cat și pentru mulți dintre angajați. De aceea am dorit să amenajam spațiul în așa fel încât să fie foarte welcoming, să amintească de acasă și să prezinte o serie de alte avantaje pe lângă atmosfera cosy.
Fotograf: Sabin Prodan
Artist: Cristian Moldovan
Limitați atât de spațiu și presați de timp (termen scurt pentru implementare) am ales niște birouri rectangulare, mutând formele organice pe pereți și pardoseală.
Jardinierele cu plante așezate pe capătul grupurilor de birouri crează intimitate și totodată aduc prospețime și bucurie.
Tipurile diferite de texturi, plante și culori culori transforma o simplă plimbare prin birou într-o experiență personală și creativă.
Insulele de verdeață le-am mutat din plan orizontal în plan vertical, astfel creând suprafețe importante cu licheni stabilizați.
Întreg spațiul l-am închis cu perdele și draperii, renunțând în totalitate la clasicele rolete întâlnite în clădirile de birouri.
Mocheta custom magenta – culoare de brand a companiei, pe lângă îmbinarea organică dintre culorile folosite, am ales-o în finisare diferită.
In plus, am redat mai mult confortul de acasă cu un fir tăiat, ușor mai lung și mult mai pufos decât firul în bucla pe care îl regăsim la celelalte 2 culori.
Placările cu aspect de lemn încălzesc atmosfera și completează jocurile de forme organice de pe pardoseală.
Am accesorizat pardoseala de LVT cu un covor imens făcut dintr-o mochetă pufoasă peste care am așezat o generoasă canapea curbă.
Am creat câteva insule de stat în jurul unei plante mari, imitând astfel mobilierul urban și aducând în interior ideea de piațeta intimă regăsită adesea în inima orășelelor turistice.
Bucătăria este un loc complex unde te poți simți și ca într-un restaurant, și ca intr-un living mare dar și ca într-o Bucătărie cu bar unde tuturor ne place să ne adunăm.
Am exploatat spațiul la maximum astfel obtinând numeroase scenarii unde îți poți savura cafeaua, prânzul, cina sau doar să te relaxezi depănând amintiri și actualități cu ai tăi colegi.
Astfel am reușit să separăm vizual zona de mese de zona de lounge, punând în valoare locul cu niște corpuri de iluminat supradimensionate.
Sălile de meeting sunt niște capsule cu mobilier simplu, unde am continuat jocurile organice la nivel de pereți și pardoseală.
Holul în care ajungem din lifturi și de asemenea holul perimetral care ne plimba în tot spațiul este tratat ca un parcurs in sine.
Pătrundem prin desene de linie și ajutați de mascota companiei în lumea Bucureștiului, având parte de un circuit inedit de clădiri iconice și locuri definitorii pentru orașul nostru.
Totul este desenat cu markere negre și din loc în loc regăsim diverse obiecte colorate în culoarea de brand – magenta.
Mulțumită artistului Cristian Moldovan – un hol inițial anost și limitat pe partea de design din cauza regulilor de protecție la foc și evacuare, s-a transformat într-un adevărat spectacol de linii și culoare.
În 2010 am pornit în lumea designului interior ca două absolvente de facultate. Astăzi ne mândrim cu zeci de proiecte finalizate pe placul clienților, peste 10 ani de experiență și o pasiune pentru amenajări care continuă.